От х:

Днес в x:

Уволниха американец за татус на "Ислямска държава"

Мъж в Ню Йорк беше уволнен след като работодателят му разбрал, че има абревиатурата на Ислямска държава, татуирана от вътрешната страна на устните си, пише Елит нюз. 

Татуировката обаче не е култ към джихадистката организация, а е свързано с името на бившата му приятелка. Кърк и бившата му решили да си изпишат имената от вътрешната страна на устните, като не смятали, че това може да доведе до такъв проблем.

Работодателят обаче отрича това да е официалната причина за уволнението на Кърк. Говорител на Home Depot, където служил, категорично заяви, че рисунката не е причината да бъдат прекратени трудовите взаимоотношения с мъжа.

Бившата приятелката на Кърк се казва Айсис или Изида. До скоро не си давал сметка, че някой може да сметне татуировката за застрашаваща.

Това не е първият сходен проблем, който създава акронимът ISIS. През ноември 2014 г. белгийски производител на шоколад се наложи да смени името на продуктите си, защото акронимът на Ислямска държава е същият с марката.

"Ако знаехме, че ще се появи терористична групировка със същото име – никога нямаше да го изберем", коментира тогава маркетинговият мениджър на компанията.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини