От х:

Днес в x:

Пиратите ще си останат пирати, дори и след актуализация до Windows 10

Въпреки, че Майкрософт ще позволи на пиратите да актуализират софтуера си до Windows 10, компанията няма да го направи безвъзмездно, казва специалистът от Computerworld Грег Кайзер

Нелегалните копия на Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1, които бъдат актуализирани до Windows 10, все още ще бъдат маркирани като "неоригинални" - терминът, който Майкрософт използва за пиратските или нелегални лицензи на своята операционна система.

Ако софтуерът бъде засечен като неоригинален или нелицензиран преди актуализацията, той ще продължи да бъде с този статут и след нея, подчерта говорител на компанията.

Това обяснение е вследствие на вчерашната новина от Майкрософт, че компанията ще позволи на потребителите с пиратски копия на Windows 7 и по-новите версии, да актуализират операционната си система до Windows 10.

От компанията вярват, че клиентите с времето ще оценят предимствата на лицензирания софтуер, затова обещават да ги улеснят в преминаването им към легални копия. Майкрософт ще продължи да подтиква клиентите с неоригинален Windows да го легализират като си платят за лиценза.

Понастоящем потребителите с нелегален Windows получават непрекъснати съобщения за това, а тапетът на работния им плот се сменя с обикновен черен цвят на всеки 60 минути. Тези мерки бяха въведени за пръв път с операционната система Windows 7 и бяха приети с облекчение след далеч по-стриктните правила с Vista и Windows XP. При тях операционната система влизаше в режим на ограничена функционалност, при който работещ бе само браузърът Internet Explorer, и то само за час.

Пиратите могат да очакват съвсем същото поведение от Windows 10, както при Windows 7 и Windows 8.

Потребителите на нелегален Windows ще се сблъскат и с други ограничения. Докато всички важни актуализации свързани със сигурността ще са налични, това няма да важи за тези актуализации, които са по избор.

Грег Кайзер отбелязва, че ако Майкрософт не реши да ограничи достъпа до новите функции и подобренията по настоящите, потребителите на пиратски операционни системи ще бъдат слабо мотивирани да преминат към лицензирани копия, тъй като ще се радват на същите актуализации и подобрения като тези, които са платили за лиценза.

Няма да бъде изненада, според специалиста, и ако тези ползващи пиратски софтуер откажат да го актуализират до Windows 10. Пиратите от дълго време избягват актуализирането на системите си, за да не бъдат разкрити и да избегнат дразнещите съобщения и черния тапет на работния си плот.

Windows 10 ще стартира през лятото.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини