От х:

Днес в x:

Най-грозната жена в света и нейното смело сърце (видео)

Към днешна дата тя е сред най-гледаните лектори в TEDx, осъществила е мечтата си да влезе в Тексаския университет и го е завършила успешно. Написала е три книги по психология за тези, които искат да намерят сили в себе си и да се справят с несправедливо жестокото отношение на околните. Държала е реч пред Конгреса, за да подпомогне внасянето на законопроект срещу тормоза в училище (септември 2014). А на премиерата на документалния й филм в Тексас отидоха много хора, включително съучениците й.

Лизи Веласкес даже може да се шегува. "Винаги моля: ако смятате да ме обиждате и да говорите гадости, застанете вдясно от мен - с това око не ви виждам". Не е лесно на 26 години, обявена в социалните мрежи за "най-грозната жена в света", да остроумничиш така.

Лизи се ражда със синдром, който е толкова рядък, че лекарите нямат име за него. В училище естествено имало такива, които й се подигравали заради вида й - неестествено слаба и сляпа с едното око. Лизи опитвала всячески да напълнее, тъпчела се с понички, но нищо не се получавало, защото няма как да се получи с нейния синдром. Тялото й има 0% мазнини, теглото й  е около 27 кг. Но истинският кошмар настъпил, когато някой пуснал видео в YouTube, озаглавено "Най-грозната жена в света". Тогава 17-годишната Лизи получила ужасяващи коментари.

"Направи услуга на света - застреляй се", писал някой, друг я нарекъл чудовище, трети съветвал родителите й да утрепят "ТОВА", като казвал, че майка й е трябвало да направи аборт. Не се знае колко подобнби коментари е прочела Лизи за себе си, естествено изплакала си очите. Но после решила да се успокои.

Нито се застреляла, както я съветвали в мрежата, нито се скрила, както я съветвали психолозите. Лизи Веласкес решила да се защити. При това "най-грозната" решила да защити не просто себе си, а и всички, които търпят обиди заради особената си външност. Така започнала нейната кампания с множество публични изяви. Добротата и силата, които живеят в грозното й тяло, получили подобаващо внимание. Видеото от TED лекцията й е гледано над 7 милиона пъти в YouTube. Това е много повече от четирите милиона, които гледали видеото, което я обявява за "най-грозната жена в света". Впрочем Лизи също смята, че е грозна, но с присъщия и позитивен тон добавя, че намира косата си за симпатична.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини