От х:

Днес в x:

Ивет се отказва след игрите в Рио

Ивет Лалова почти сигурно ще сложи край на кариерата си след игрите в Рио де Жанейро през лятото на 2015 г. За тежкото решение, макар и все още не на 100% взето, тя открехна вратичката, гостувайки в предаването „Извън играта“ по БНТ.

„Искам това да бъде олимпиада, на която аз да оставя ярка диря с участието си. Да бъда запомнена. За да се случи, трябва да направя нещо голямо. Под голямо разбирайте да се преборя за място на финал“, казва най-бързата бяла жена в света, която преди седмица се завърна от европейското първенство в зала в Прага. В чешката столица тя отпадна на 1/2-финала, но сега е изцяло концентрирана върху летния сезон.

За най-добрата ни спринтьорка най-великият спортен форум на планетата в Рио ще бъде четвъртата олимпиада в кариерата й. На 20 години Лалова дебютира в Атина през 2004 г., където завърши четвърта на 100 м и пета на 200 м. В Пекин 2008 пътят й свършва на 1/2-финалите, но самото й класиране за Китай е грандиозна победа на волята и духа, след като българката се завръща на пистата, възстановена от ужасяваща контузия. В Лондон 2012 нашето момиче постигна друг подвиг - финишира шеста на 200 м, слизайки под 23 секунди във финалното бягане (22,98 сек. - б.а.).

В Рио 2016 Лалова ще бъде на 32-годишна възраст. През есента на 2013 г. тя сключи брак с дългогодишния си приятел и колега от щафетата на Италия Симоне Колио.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини