От х:

Днес в x:

Харвард за 5-и път е най-престижният университет

Харвардският университет за 5-а поредна година оглави класацията на най-престижните висши учебни заведения в света, предаде агенция ТАСС. Класацията е изготвена от британското издание "Таймс хайър едюкейшън".
На второ и трето място се подреждат британските висши учебни заведения в Кеймбридж и Оксфорд, които се изкачиха с четири позиции в сравнение с миналата година. Останалите седем места в десетката са отредени на американски университети. Това са Масачузетският технологичен институт, Станфордският университет, Калифорнийският университет в Бъркли, Принстънският университет, Йейл, Калифорнийският технологичен институт и Колумбийският университет.
Интересното в класацията е, че в нейната първа четвърт фигурират едва 5 университета извън САЩ или Обединеното кралство. От тях европейски са само два. Става дума за Токийския университет (12), Швейцарския висш технологичен институт (15), университета на Торонто (16), Националния университет в Сингапур (24) и за Московския държавен университет "Ломоносов" (25).
И тази година доминацията на американските висши учебни заведения е очевидна. От стоте най-престижни университета в света 43 са на територията на САЩ.
В допитването за съставянето на класацията са участвали 10 500 професори от 142 страни.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини