От х:

Днес в x:

ИД разширява влиянието в Либия, Афганистан и Пакистан

Терористичната групировка "Ислямска държава", с която международна коалиция се бори в Сирия и Ирак, активно разпространява своето влияние в Либия, Афганистан и Пакистан, заяви ръководителят на Канадските служба за разузнаване и сигурност Мишел Куломб.
"ИД се зароди в Ирак и Сирия, но сега знаем, че тя разпространява своето влияние в Либия, Афганистан и Пакистан. Терористи от друга терористична групировка - нигерийската "Боко Харам" вече се заклеха във вярност на ИД и това също говори за нейното влияние", каза той пред Сената, където се обсъжда проект за нов антитерористичен закон.
Той предвижда разширяване на пълномощията на Канадските служба за разузнаване и сигурност по отношение на хора, заподозрени в терористична дейност.
Ако законът бъде гласуван, то разузнавателните служби ще имат правомощия да запорират сметки на заподозрени в тероризъм без решение на съда, да им забраняват пътувания извън страната и да им отнемат паспортите. Специалните служби ще могат и да преследват терористи извън пределите на Канада.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини