От х:

Днес в x:

МВР- Смолян затяга контрола през празничните дни около 3 март

 ОДМВР – Смолян затяга контрола по пътищата и в дните от 27 февруари до 3 март включително, ще имаактивно присъствие и завишен контрол по пътищата в областта, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.

С цел недопускане на тежки пътнотранспортни произшествия е осигурено активно присъствие, завишен контрол и регулиране на пътното движение и безопасно придвижване на жителите на областта по главните пътища, както и в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища, участъци с временна организация на движението, бензиностанции, крайпътни паркинги, мотели, заведения, както следва:

На 27.02.2015 г. за времето от 14.00 ч. до 22.00 ч.;

На 28.02.2015 г. за времето от 08.00 ч. до 12.00 ч.;

На 03.03.2015 г. за времето от 14.00 ч. до 20.00 ч.

ОДМВР – Смолян планира и специализирани полицейски операции на тема “Алкохол и неправоспособност”, с участие на максимален брой служители по метода на “Широкообхватния контрол” в периода на почивните дни. По време на спецоперациите ще се наблегне и върху контрола по третокласни и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни и развлекателни заведения.

Те ще се провеждат в периода от 22.00 ч. до 02.00 часа, като ще се проверява и за колани, застраховка “Гражданска отговорност на автом През празничните дни през светлата част на денонощието се активизира контрола по спазване на скоростта с мобилни системи и автоматизирани технически средства на второкласни и третокласни пътища. Нарушителите ще бъдат спирани и санкционирани на място от служителите на сектор “Пътна полиция”.

С Агенция “Пътна инфраструктура” е съгласувана временна организация и стриктен контрол по ограничаване на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа на МПС за превоз на товари с максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника с първия и последния почивен ден.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини