От х:

Днес в x:

Успешен старт за волейболистките на "Раковски" в държавното първенство

Прави /от ляво на дясно/: Мария Обалиева, Гергана Моллова, Пламена Миленова, Петър Ташев /треньор/,Жаклина Иванова, Симона Богданова, Милена Хубенова Втори ред: Мария Кехайова, Невена Ненкова, Габриела Златкова, Никол Велева, Димитрина Демирева

Успешен старт през новата година направиха волейболистките от местния клуб „Раковски“. Момичетата спечелиха убедително и трите си срещи от втория дял на държавното първенство за девойки младша възраст. В събота с лекота надделяха с 3:0 над домакините от Стара Загора, а след това бяха победиха и чирпанския „Яворов“ с 3:1 гейма. В неделя изиграха последната си среща срещу отбора на Казанлък, който нямаше загубен гейм в предишните си срещи и беше едноличен лидер в класирането на регион „Странджа“.

След равностойна игра, димитровградчанки бяха по-концентрирани във важните моменти и взеха първите два гейма, а в третия показаха борбен дух и с голямо желание за победа направиха обрат, нанасяйки първо поражение на момичетата от града на розата. В крайното регионално класиране останаха 3-ти с 16т. зад Казанлък /18т./ и Ямбол /18т./. Това им дава право за участие в квалификационен турнир даващ право на участие в държавните финали.

За доброто представяне помогнаха и двете нови попълнения, шампионки на страната в няколко възрасти с отбора на „Марица“ Пловдив – Невена Ненкова и Мария Кехайова. Момичетата играха с новите си спортни екипи, за изработването на които спомогна и фирма „Еском“, за което ръководството на клуба изказват благодарности. Предстои вторият дял при девойките старша възраст в гр. Казанлък на 7-9 март, момичетата ни отново са с амбиции да се класират в челните места.

Момичетата спечелиха убедително и трите си срещи от втория дял на държавното първенство за девойки младша възраст
В крайното регионално класиране останаха 3-ти с 16т. зад Казанлък /18т./ и Ямбол /18т./.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини