От х:

Днес в x:

Почина най-богатият човек в Италия

Най-богатият човек в Италия и бащата на "Нутела" Микеле Фереро е починал в събота на 89 години, съобщава "Ройтерс". Информацията се потвърждава и от сайта на компанията "Фереро", където е публикувана снимка на собственика с прощалния надпис: "Гордеем се с теб. Благодарим ти, Микеле".

Фереро е починал в дома си в Монте Карло след дълго боледуване. Само до преди няколко години той продължава да ръководи бизнеса си като лети всеки ден с хеликоптер между вилата си в Монте Крало и централата на компанията в Алба в Северна Италия. Известен е като лаконичен човек, странящ от медиите и публичността. Управлявал е с "железен юмрук", но едновременно с това е обичан от служителите и съседите си, заради щедростта си, казват близките му.

Микеле Фереро и семейството му се нареждат на 30-о място в световната класация на "Форбс" на най-богатите хора с изчислени богатства от над 23 млрд. долара. 

Смъртта му незабавно повдигна въпроси в икономическите издания за наследството на мултимилиардния му шоколадов бизнес. Компанията, която произвежда "Нутела", бонбоните "Фереро Роше", шоколадовите яйца "Киндер" и още много от лакомствата по света, е считана за най-успешния частна фирма в Италия. Семейният бизнес, основан от баща му Пиетро Фереро, расте от десетилетия и е оцелял всички тежки икономически кризи в Европа, включително и Втората световна война.

През 2013 г .синът на Микеле Фереро - Джовани и главен изпълнителен директор на компанията, обяви, че компанията не е за продан, след като се разпространиха слухове, че швейцарската "Нестле" е направила оферта.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини