От х:

Днес в x:

Обучаваха младежи от Смолян на нови технологии за комуникация

Петнадесет младежи се научиха да използват пълноценно новите информационни и комуникационни технологии в работата на неправителствените организации, работещи по въпросите на активното гражданско общество.

Двудневното обучение се проведе в областния град през отминалия уикенд.

Участниците придобиха умения в създаването на електронни формуляри и анкети и тяхното разпространение в социалните мрежи и чрез e-mail контакти. Младежите се запознаха и с голяма част от възможностите за работа, които предоставя Google Disc, както и с начините за анализ и обработка на данни чрез Excel.

Ако искаме да посрещаме адекватно предизвикателствата на заобикалящата ни среда, трябва да бъдем в крак с информационните технологии. Ползата от подобни курсове е огромна!“ Това заявиха единодушно младежите при връчването на сертификатите за завършено обучение.

Двудневният курс се проведе в рамките на проект „Насърчаване на активното гражданство на младите хора“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и изпълняван от сдружение „Екосвят Родопи“ в партньорство с норвежката неправителствена организация „Change the world“. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини