От х:

Днес в x:

Кои са били топимената за бебета през 2014г. в Смолянско

Никол отново е най-предпочитаното име за момиченцата дошли на бял свят в Смолянска област, сочи статистиката за миналата година. 19 малки бъдещи дами са получили от родителите си красивото име. Мария и Витория си делят второто място по-най-предпочитани женски имена, с по 10 новородени. Осем малки принцеси са поели живота си с името Елена, а Гергана и Дария са другите харесвани имена, дадени по равно на общо 14 бебета. Симона, Ивайла, Рая и Сияна са също често срещани нежни имена. След тях се нареждат Василена, Габриела, Далия, Даная, Деница, Елиф, Кристина, Марая, Мелиса, Ралица и д,р.

За сравнение през 2013 г. най-предпочитани са били имената Никол, Мария, и Рая, през 2012 г. - Виктория и Мария, а през 2011 г. - Никол и Виктория.

 Сред новородените момчета най-разпространеното име е Мартин – така се казват 23 момчета. Името Мартин вече е най-предпочитано за малките момчета в сравнение с 2013 г. когато е било на второ място, а предходната пък е било на трета позиция. Като предпочитани мъжки имена следват Даниел, Александър, Николай и Теодор и Кристиян. Често срещани са Борис и Никола, Борислав и Емир. Следват Антон, Божидар, Ивайло и Калоян. В първите двадесет най-предпочитани имена са и Владимир, Георги, Димитър, Михаил, Амир и Валентин.По предварителни данни на НСИ за регистрираните през 2014  в област Смолян новородени са използвани 395 имена.

През 2014 г. се запазва по-голямото разнообразие на имената на новородените сред момичетата. За момичетата са използвани 216 имена, а за момчетата - 179.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини