От х:

Днес в x:

7 °C

Вълчанов се върна на бял кон начело на БАБХ-Хасково

Д-р Христо Вълчанов се връща на бял кон

Уволненият преди година и половина шеф нахасковската Агенция по храните д-р Христо Вълчанов се връща на бял кон начело на структурата. На 20-ти януари тази година ВАС окончателно се е произнесълза неправомерността на уволнението на Вълчанов и го възстановява на работа. Това трябва да се случи в 14 дневен срок. Според неофициална информация, дори в момента се извършва предаването на мястото от досегашния шеф Кирил Делчев на стария нов началник. При всички положения процедурата трябва да е завършена до 3-ти февруари.

Опитът за връзка с главните герои в точелият се с години сериал, не даде никакви резултати. Д-р Вълчанов не отговаря на досега известните на медиите мобилни номера. Съобразно обичая си, все още действащият началник Делчев не вдига телефона, ако и да е служебен. Запитването към пресцентъра на БАБХ в София доведе до отговор който е нито да нито не и обяснението че всяка информация трябва да бъде съгласувана с началниците, които точно в този момент били заети с нещо друго и по-важно.

Д-р Христо Вълчанов бе уволнен на 17-ти юли 2013 година с официален мотив неизпълнение решение на съда. Ставаше дума за съдебна битка между БАБХ Хасково и затворения от тях месарски цех Матев в Хасково. Въпреки че проверките, включително и от София, показаха много нередности, собственикът на цеха спечели делото в съда и задължи БАБХ да му отворят производственото предприятие, както и да изплатят обезщетения.

След уволнението на Вълчанов започна истинска драма със заемането на поста. На два пъти за там се пробваше бившия кмет на Любимец Янко Кючуков, но меракът му не се материализира, отчасти и затова, че по това време бе разследван от прокуратурата. След няколко временни началника и няколко отказа от познати политически лица, конюктурата стигна до консенсус относно агрономът Кирил Делчев, който по това време работеше в системата на БАБХ на Българо-турската граница.

п.п. Час и половина след публикуването на материала от пресцентъра на БАБХ се свързаха с Haskovo.net за да потвърдят вече знаещото се. От днес Вълчанов приема службата, по решение на съда. "Няма да спорим с решението на съда, нито сме предвидили други мерки. За нас то е окончателно и началникът на Агенцията по храните в Хасково се казва Христо Вълчанов". От БАБХ отказаха да говорят за структурните промени в хасковското си звено, нито какво ще се случва с настоящият избран след конкурс началник Кирил Делчев. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Т
  т
  22 -13
  13:59, 30 яну 2015

  Голяма новина! Голям праз, като се е върнал Вълчанов в БАБХ!И какво от това?!?!Простотии! Делянчо Добрев докато си уреди братовчедите и съпартийците на работа, ще мине време.Адвокат Захариева, Вие в ролята на съветник на Делян Добрев го подвеждате!Трябваше да започнете от МВР, следвано от : Областна управа;НОИ ; държавните агенции; карайте ги наред, какъв е тоя хаос!
 • 2
  Съ
  сън
  17 -16
  15:07, 30 яну 2015
  не ти се нрави, защото не е селски простак?

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини