От х:

Днес в x:

Малиецът спасител официално получи френско гражданство

Служителят от магазина за кашерни храни в Париж - мюсюлманин от Мали, спасил заложници, получи френско гражданство на официална церемония.
Ласана Батили бе възхваляван като герой заради спасяването на живота на заложници при терористична атака по-рано този месец.

Церемония по натурализацията на 24-годишния мюсюлманин от Мали се състоя пред многобройна публика. На нея присъстваха френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов и премиерът Манюел Валс, които го определиха като модел за почтеност и отстояване на републиканските ценности.

Казньов похвали Батили за неговата "смелост и героизъм". По думите на министъра хуманният акт на малиеца е "символ на исляма на мира и толерантността"

"Много съм щастлив да имам двойно гражданство", каза усмихнат младежът, който получи и медал за заслуги.

"Да живее свободата, да живее солидарността, да живее Франция!", извика той, като скромно заяви, че не се възприема като герой.

Батили е пристигнал във Франция през 2006 г., а пет години по-късно се е сдобил разрешително за законна работа. Миналата година е подал документи за френско гражданство.

Малиецът получи обществено признание във Франция, заради действията си на 9 януари, когато спаси живота на много хора в магазина за кашерни храни в Париж при нападението, в което джихадист уби четири души.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини