От х:

Днес в x:

Бременната атентаторка от Истанбул е отмъщавала за мъжа си

Диана Рамазанова се запознала с бъдещия си съпруг в мрежата и впоследствие се преместила да живее при него в Турция. Там двамата сключват брак. Тримесечният меден месец двойката прекарва в Истанбул, след което младоженците отиват нелегално в Сирия. Там Абу започва да се бие на страната на „Ислямска държава“. Той е убит през декември 2014 година. След смъртта му „черната вдовица“ се връща в Истанбул на 26 декември.

По-рано се съобщаваше, че бременната атентаторка се казва Сердар, но на турски „сердар“ означава „командир“ и е възможно това да е бил прякорът на Абу в „Ислямска държава“.

По информация на медиите, Абу Еделбиев е роден в Чечня. Когато е бил на 12 години, семейството му се премества да живее в норвежкия град Тюсвер. През есента на 2013 година мъжът заминава за Сирия и активно започва да се заминава с терористична дейност в Близкия Изток.

Приятел на Абу разказва, че близките и роднините му са шокирани от това, че мъжът се е присъединил към „Ислямска държава“. „Въобще не съм си помислял, че такова нещо може да се случи. Той е много умен младеж, но винаги е търсил мястото, което да нарече свой дом. Вероятно, той се е опитал да си намери място, което му подхожда“, предполага приятелят. „Преди да замине той каза, че се намира в трудно за мюсюлманите място и джихадът за него е най-важното задължение. Умът ми не можа да го побере“, казва още приятелят пред норвежки медии.

Самата Диана също е признавала пред приятели, че мъжът й често воюва. Диана също много се притеснявала, че някое от неговите пътувания за джихад в Близкия изток ще приключи с неговата смърт.

След смъртта на съпруга си „черната вдовица“ се взриви в полицейско управление в Истанбул. В резултат загина един полицай.

Роднини и приятели на Диана казват, че тя тотално се е променила, след като се запознала със своя съпруг-екстремист. Пастрокът й Магомед Рамазанов споделя: „Преди да замине за Турция, тя въобще не беше религиозна. Напротив, тя беше покварена. В Москва, Диана работеше в ресторант. Винаги съм я порицавал, че носи къси поли“.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    хас-сан докан
    0 0
    14:35, 17 яну 2015
    Покварена и невежа,да върви където и е мястото.Животът продължава
  • 2
    Ха
    хас-сан докан
    0 0
    15:09, 17 яну 2015
    Наистина,дявола се е разпасал.трябва да се вземем,в ръце.
Последни новини