От х:

Днес в x:

Представител на Ислямска държава пое отговорност за атентата

Амеди Кулибали бе застрелян в петък от полицаите

Мъж, представящ се за член на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД), пое отговорност за кървавия атентат в Париж, при който загинаха 17 души.
Във видеоматериал, качен днес в интернет, мъж, приличащ на Амеди Кулибали, се обявява за член на организацията "Ислямска държава" и поема отговорността за нападението, коствало живота на полицайка в четвъртък в парижкото предградие Монруж, предаде АФП.

Мъжът, който говори пред камера, казва още, че е действал срещу полицията, а текст, прикачен към картината го идентифицира като Амеди Кулибали и уточнява, че той е убил една полицайка в Монруж и е извършил в петък нападението срещу хранителния магазин кашер в източната част на Париж.

"Успяваме да се синхронизираме, за да излезем едновременно", добавя мъжът, след като говори за нападението срещу "Шарли ебдо", извършено в сряда от братята Куаши.

Амеди Кулибали бе застрелян в петък от полицаите.

Преди дни радиото на групировката „Ислямска държава” обяви за герои извършителите на терористичната атака срещу редакцията на френското сатирично списание „Шарли ебдо”.

Днес във френската столица Париж ще се проведе "Марш на солидарността" в памет на 17-те жертви на джихадистките атаки, които през последните дни потопиха Франция в скръб. В марша ще участват много от световните лидери.

Вчера по улиците на Франция над 700 000 души излязоха на шествие. 5500 полицаи и войници са мобилизирани за да осигурят безопасността на днешната историческа манифестация.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Хи
    хитлер
    16 -4
    14:59, 11 яну 2015
    А дано да си в ада,ку4е.трябваше с свинска кожа да го покрият.Закон всеки убит терорист да бъде покрит с свинска кожа за оня свят.Да отиде там като прасе.Да видим ще посмеят ли да убиват хора.
    • Уй
      УЙКЮ ПАНАЕТЬ
      1 0
      08:22, 12 яну 2015
      Такъв църен ******* и насън да го видиш трябва да го гръмнеш
  • 2
    Ss
    SS-23
    5 -2
    19:15, 11 яну 2015
    ЕЕЕЕЕЕХ къде е АДОЛФ да вземе да насмете тая мръсна сган.Само за газовата камера са.Пусни им малко CYCLON-B и всичко ще е добре.Идеята за кожата е перфектна,даже може и по едно парче сланина да имат за по път.
    • Су
      СУСАМФРАНСИСКО
      4 -2
      21:22, 11 яну 2015
      По добре две парчета сланина.едно в устата и другото в **** за да не излиза мръсния дух на пача.
  • 3
    Jh
    JHB
    3 -2
    19:55, 11 яну 2015
    Ама когато Щатите им цепят главите на тези по Ирак, Афганистан и Сирия ревете че били световен жандарм и плюете по тях. Трябва си световен жандарм на земята и това е. Засега американците се справят най-добре, затова ги оставете да си свършат работата.
    • Ja
      Jack Bauer
      1 -2
      21:24, 11 яну 2015
      Точно това са плодовете на тяхната работа.
  • 4
    Ev
    Evertana
    1 -1
    20:33, 11 яну 2015
    7 godini ot givoti posvetih v izu4avane na islqma, takavfilm nqma
    slu6am Sven Vet, zava REPUBLIKA
Последни новини