От х:

Днес в x:

Стрелба, заложници. Френските спецчасти обградиха издирваните терористи

Полиция обгражда селището Дамартен-ен-Гол. Медиите са помолени да напуснат периметъра. По-рано тази сутрин там имаше стрелба. Според двама очевидци има 2 убити и 20 ранени от откоси с Калашников, но това не е потвърдено официално.

Министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов каза:

"Имаме индикации, че терористите са в нашия периметър. Националната полиция и жандармерията работим, за да ги намерим. В момента се провежда операция, водена от генералния директор на жандармерията и на националната полиция, терористичните органи за противодействие и Министерството на вътрешните работи. Операцията е в ход."

Журналисти от различни медии следят развитието доколкото е възможно близо до акцията. Снимки на въртолети бяха постнати в Туитър тази сутрин от човек на Le Monde.

Последните съобщенията от тази сутрин (местно време):

08.53 Свидетел в Дамартен-ен-Гол казва, че районът е като "военна зона". RTL съобщава, че поне двама са сериозно пострадали.

08.52 Заложници се смята, че са били взети в печатница в промишлена зона до път N2, на около 30 минути от Дамартен-ен-Гол, предаде iTele.

08.50 Пет хеликоптери са във въздуха над Дамартен-ен-Гол.

08.48 В Пикардия е обявен "Сигнал атака", според радио Европа 1

08.35 Слухове  за заложници - радио Европа 1 съобщи, че е взет заложник в Дамартен-ен-Гол, и той би могъл да е в колата с нападателите.

08.33 Преследват автомобила по път N2. Преследването е в посока на Париж, в близост до летище Шарл де Гол.

08.31 Заподозрените изглежда са взели друга кола. Районът на престрелката е на 20 минути от гората, където полицията издирваше братята Куаши снощи.

На жителите на Дамартен-ен-Гьол е било казано да си стоят вкъщи.

08.28 Взети са заложници, според журналист на RTL от мястото на стрелбата. Това не е потвърдено.

08.27 Преследването е в ход.

08.24 Актуално: Съобщава се за престрелка в Сиен-е-Марн близо до Дамартен-ен-Гол, където френската полиция издирва братята Куаши

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    закон
    0 0
    23:30, 9 яну 2015
    Никаква толерантност,към тези които отнемат животи,в името на религия.избиване на место
Последни новини