От х:

Днес в x:

88 хиляди полицаи и жандармерия мобилизирани срещу терористичната заплаха във Франция.

Силите за сигурност са в повишена тревога. Хиляди се събират край Айфеловата кула за демонстрация по призив на кмета на Париж, според АФП. Това е втора нощ, когато хората се събират, за да покажат своята солидарност с "Шарли ебдо". Акцията "Аз съм Шарли" обхвана милиони по цял свят. Тази вечер във френската столица казват "Нас не ни е страх". (France24)

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов прикани всички мюсюлмани и други да осъдят нападенията в страната и призова за "национално единство". Във Франция по официални данни живеят 6 млн. мюсюлмани.

Le Monde цитира министъра на вътрешните работи, който казва, че 88 000 полицаи и жандармеристи са мобилизирани срещу терористичната заплаха във Франция.

След като претърсиха селата Корси и Лонгпон къща покъща, елитните полицейски части и жандармерия, оборудвани с каски и щитове са се предвижили в близката гора. Според журналист на Le Monde има засилено полицейско присъствие все още в Лонгпор. Преди час журналистите там туитваха, че вече не са добре дошли.

Втора нощ в Париж хората се събират на площада на Републиката, за да покажат своята солидарност с "Шарли ебдо".

Айфеловата кула ще остане тъмна тази вечер. Нейните светлини няма да бъдат запалени в знак на скъб за голямата загуба.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини