От х:

Днес в x:

Двамата атентатори са засечени в Северна Франция

Братята Саид и Шериф Куаши, заподозрени за кървавата атака в Париж вчера, са засечени тази сутрин в Северна Франция. Те ограбили бензиностанция, съобщи Би Би Си
При нападението срещу редакцията на сатиричния седмичник "Шарли ебдо" бяха убити 12 души.

Братята Куаши, които са френски граждани от алжирски произход, са се придвижвали със сиво "Рено Клио". Те са ограбили бензиностанция край градчето Вилер-Котре на около 80 км северно от Париж около 10.30 ч. тази сутрин, съобщи Би Би Си.

Атентаторите стреляли няколко пъти, взели храна и заредили гориво. Сигналът до полицията бил подаден от управителя на бензиностанцията, който ги разпознал.

Двамата били въоръжени с автомати "Калашников" и гранатомети.

Същевременно полицията в североизточния френски град Реймс е арестувала няколко души, които са заподозрени в съучастие в атентата срещу "Шарли ебдо”, съобщи "Фигаро", като се позовава на телевизия France 3.

По неофициална информация, сред задържаните са сестрата на двамата терористи и нейният съпруг, както и съпругата на Саид.

Третият заподозрян за кървавото нападание вчера е 18-годишният Хамид Мурад, който обаче се предаде на полицията.

Тази сутрин в Париж мъж в бронежилетка и автомат откри стрелба по общински полицаи в Париж. 25-годишна полицайка беше убита, а общински служител е критично състояние. Нападателят избягал от местопрестъплението с автомобил, който по-късно бил намерен от полицията край Париж.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини