От х:

Днес в x:

”Ислямска държава” се оттегли след предупреждение от Иран

Предупредени от Иран, бойците на терористичната организация "Ислямска държава" се оттеглиха на разстояние над 40 километра от иранската граница.
"Сухопътните войски на Ислямска република Иран бяха поставени в състояние на пълна бойна готовност за отразяване на терористична заплаха веднага щом бойците на "Ислямска държава" заеха територия на изток от Иран, непосредствено до иранската граница", обясни пред агенция "Фарс" командващият сухопътните войски генерал Ахмад Реза Пурдастан, цитиран от ТАСС и БТА.

Според генерала, бойците на "Ислямска държава" са били предупредени, че 40 километра от иранската граница е червената линия, преминаването на която ще доведе до нанасянето на съкрушителен удар от иранската армия срещу терористите на иракска територия.

Ген. Пурдастан отбеляза, че подчинените му сили непрекъснато следят движението по иранско-иракската граница. Според него те "ще унищожат терористите на иракска територия, ако "Ислямска държава" се осмели да направи и стъпка по посока на Иран".

В края на декември "Ислямска държава" пое отговорността за убийството на иранския генерал Хамид Тагави в Ирак. Генералът бе застрелян от снайперист в северния град Самара, където обучавал иракски войници и шиитски милиции, биещи се срещу бойците на сунитската джихадистка групировка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини