От х:

Днес в x:

Милен Пенев става директор на Гранична полиция

Досегашният заместник-директор на Гранична полиция Милен Пенев ще оглави дирекцията, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.
Дни преди Нова година директорът на Гранична полиция Захарин Пенов подаде оставка заради тежката катастрофа на Коледа на българо-турската граница, при която загина шофьор на камион, а 15 гранични полицаи бяха ранени.

Вътрешният министър обяви, че Пенев ще бъде назначен днес, като в началото ще бъде временно изпълняващ длъжността, но "той заслужава да бъде и титуляр на поста", предаде БГНЕС.

Веселин Вучков обясни, че досегашният зам.-директор на Гранична полиция
е човек от кариерата и целият му професионален стаж е минал в дирекцията. Вътрешният министър обясни назначението му с думите, че това е съвсем естествена приемственост.

"Пенев винаги беше с мен на границата, с целия екип, когато на няколко пъти се наложи да посещавам участъка в Елхово, така че имаме добри впечатления и аз като политически ръководител, и главният секретар, мислим, че необходимата приемственост ще бъде гарантирана", коментира още вътрешният министър.

Милен Пенев е роден на 2 август 1972 г. в град Видин. Завършил е висше образование през 1995 г. във ВВОВУ “В. Левски” – град Велико Търново по специалността “Гранични войски”.
От 1995 г. е назначен на държавна служба в "Гранична полиция", заемайки последователно различни длъжности. Завършил е множество курсове за професионална подготовка, както и 8-седмичен курс на обучение в Международната академия за правоприлагане (ILEA) в Будапеща, Унгария. За високи професионални резултати е награждаван многократно.
Женен с едно дете.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бя
    БЯЛ НЕГЪР
    6 0
    13:39, 5 яну 2015
    Целия му проф.стаж е минал в дирекцията...А иначе на полосата бил ли е?
Последни новини