От х:

Днес в x:

Европа ни връща 7500 бежанци

Три държави от ЕС напират да ни върнат 7500 бежанци, регистрирани или получили статут у нас, но избягали на запад. Германия, Австрия и Унгария сигнализирали българското МВР за незаконно заловените чужденци, дошли от България, съобщава „Преса“.

За миналата година у нас са екстрадирани само 180 от тези бегълци, но съществува реална опасност това да се случи и с останалите. Заради риска от бежанска криза силовият вицепремиер Меглена Кунева свиква спешна среща в началото на седмицата с министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и на отбраната Николай Ненчев. Една от мерките, които се очаква да набележат управляващите, е ускореното търсене на бивши казарми за настаняване на новодошли имигранти.

Със затопляне на времето потокът към България ще се засили, предупреждават от Държавната агенция за бежанците. Единствената причина, поради която все още има малко свободни места в центровете – около 2000, е фактът, че чужденците продължават да се насочват към Западна Европа.

Идва моментът, в който Европа ще започне да ни връща бежанци, признават с притеснение правителствени източници. В същото време повече от година у нас не действа никаква програма за интеграция. Имигрантите не искат да учат български език, защото планират да напуснат България, понеже е бедна, обясниха от агенцията за бежанците.

Освен от Сирия, през тази година ни очаква нова бежанска вълна от Ирак и Афганистан, сочат песимистичните прогнози на българските институции.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    7 -2
    22:50, 4 яну 2015
    Честито.
  • 2
    12
    12345678
    12 0
    08:09, 5 яну 2015
    Голямото шоу те първо започва с тези лешове.дано не превърнат страната ни в еди голям център за талибани господата ни управници.
  • 3
    Пр
    принтер формс
    2 -2
    11:03, 5 яну 2015
    какво са 7500 бежанци на бат Гойко,поема ги никъв проблем
  • 4
    Ба
    бай шиле
    4 0
    15:55, 5 яну 2015
    Защо ги връщате,Гей -Европейци,нали сте демократи и либерали,а да ва *** в обратните.Марш обратно в Европа,без България.България е 4иста и свята република.Ше ва *** Евро-гейската папла4.
  • 5
    Сп
    спароу джак
    3 0
    20:46, 7 яну 2015
    Връща ми ги,да ги ***,педераси
  • 6
    Педали,връща педали
Последни новини