От х:

Днес в x:

„Ислямска държава“ отвлече за наказание 170 души в Ирак

Местни жители съобщиха, че ислямистите са откарали мъжете в неизвестна посока, заявявайки, че възнамеряват да проведат разследване на това, кой е участвал в изгарянето на флаговете на групировката.
Представители на радикалната ислямистка групировка „Ислямска държава“ плениха няколко десетки души в две селища в иракската провинция Киркук, след като неизвестни са изгорили флагове на екстремистите. Това съобщава АФП, позовавайки се на местните власти и жители на региона.

Представител на местна разузнавателна служба заяви, че ислямистите са пленили около 170 души в селищата Ал Шажара и Гариб, след като в региона били изгорени два флага на групировката. „Членовете на „Ислямска държава“, пристигнали с около 30 автомобила, отведоха хората в центъра Хавиджа“, каза той. Там, по думите му, се намират „затворът и съдът“ на ислямистите.

Местни жители съобщиха на агенцията, че екстремистите са откарали мъжете в неизвестна посока, заявявайки, че възнамеряват да проведат разследване и да установят кой е участвал в изгарянето на флаговете им. По думите на очевидци, в Гариб ислямистите са издирвали 15 души, участвали в поругаването на знамената на групировката.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бай шиле
    0 0
    15:40, 3 яну 2015
    Майка ви да *** наркомани.до 1000коляно ***** със децата си дано.И дявола да ва ебе без по4ивка,докато свят светува,В ада да се пържите със семето ви проклето.Вие не сте мюсюлмани,а долно племе пръкнато от ада.анатема дявола
Последни новини