От х:

Днес в x:

Семейна драма завърши с два трупа

Възрастно семейство бе открито мъртво в Русе. Телата са намерени на 1 януари около 18 ч., като по първоначални данни се касае за убийство и самоубийство.
Сигналът за трагедията в блок "Силистра" в Русе е подаден вчера около 17 ч., съобщиха от МВР.

В семейното жилище са открити телата на 78-годишната Мария Ефремова и по-възрастния й съпруг Христос Душекос, който е гръцки гражданин.

При огледа по тялото на съпругата са открити множество прободни рани, а по тялото на 92-годишния чужденец не са установени наранявания, допълниха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

По първоначални данни се касае за убийство с последвало самоубийство. Иззети са биологични следи, а телата са изпратени в Съдебна медицина за аутопсия. Образувано е досъдебно производство за убийство по член 116 от Наказателния кодекс. Продължават процесуално-следствените действия.

Сигналът в полицията е подаден от сестрата на убитата русенка, която живее в Силистра, съобщиха БГНЕС и "Русе Нюз". Жената цяла сутрин се опитвала да се свърже по телефона, за да честити Новата година. След като не успяла, се обадила на съседка на възрастното семейство, която имала ключ от жилището им. Тя обаче не успяла да отвори входната врата, тъй като била заключена с верига отвътре.

На място били изпратени екипи на полицията и пожарната, които разбили вратата и срязали веригата. В коридора намерили труповете на Мария и Христос.

Съседи разказват, че въпреки възрастта си, гъркът е бил много ревнив към жена си. Двамата са се запознали в Гърция, където Мария отишла да работи след смъртта на съпруга си. Тя нямала деца.

В Гърция българката се грижела за болната жена на Христос и след като тя починала, двамата се оженили. От 14 години живеели в Русе, но често пътували до южната ни съседка.

Вечерта на 31 декември възрастното семейство се видели със съседи, като Мария разказвала как иска през 2015 година да отиде на екскурзия във Франция. Нищо не предвещавало трагедията, която се е разиграла на сутринта.

Окончателната причина за смъртта на двамата съпрузи ще стане ясна след извършването на аутопсия.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини