От х:

Днес в x:

Хакери крадат пръстови отпечатъци с камерата на телефона

IT специалист се сдобил с данни на германския военен министър

Не само личните данни от телефона могат да бъдат откраднати, но дори и пръстовите отпечатъци на хората, които го използват, без мобилното устройство дори да попада в ръцете на някой недоброжелател.

Така пръстовите отпечатъци на германския военен министър Урсула фон дер Лайен се озоваха в ръцете на хакерите, като те дори бяха използвани за демонстрация на новия метод.

Демонстрация на това как се крадат пръстови отпечатъци благодарение на камерата на телефона беше направена от най-голямата организация на хакери в Европа Chaos Computer Club по време на конференция в Хамбург.

Компютърният специалист и експерт по биометрика Ян Крислер разработил метода. Благодарение на него камерата тайно прави снимки, когато някой докосне с пръст камерата на телефона, а след това телефонът изпраща снимката на Крислер.

След това програма, която сглобява отделните кадри, пресъздава напълно точно пръстовите отпечатъци на хората, които са пипали камерата на телефона. Така може да бъде създадено дори точно изкуствено копие на пръст, което да послужи за кражба на други лични данни и достъп до лична информация.

Специалистите препоръчаха на потребителите да пазят личните си данни, като използват ръкавици или използват за достъп до ценните си неща разпознаването на пръстовите им отпечатъци заедно с други методи като пароли например.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Дж
    Джеймс Бонд
    0 0
    11:22, 31 дек 2014
    Стига сте си измисляли фантасмагории. Ако някой си сложи пръста на камерата ще се получи точно никаква снимка с никакви биометрични данни. Все пак думата фотография означава рисуване със светлина а не със тъмнина. Преди да пишете някакви глупости прочетете в чуждата преса там случая е описан ясно и точно.
  • 2
    Дж
    Джеймс Бонд
    0 0
    11:23, 31 дек 2014
    И не ползвайте новинар за източник.
Последни новини