От х:

Днес в x:

Селско училище вече ще има онлайн- уроци от двора

Учителите в смолянското село Момчиловци вече могат да преподават в двора на местното школо, в което учат  74 деца от 5 села, сред които със специални образователни потребности, както и деца, настанени в приемни семейства. С него може да се прави конферентна връзка с други учебни заведения в областта. 

 Наскоро ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се с доби с техника за класна стая на открито-две интеркативни дъски и 13 таблета с   Windows 8.1 . С новата техника часовете могат да се провеждат във всяко кътче на училището или в новата беседка в двора, хвали се директорката  Елка Такова.

„ Залагаме на креативното обучение, децата ще учат там, където им е приятно. Мобилната апаратура е последният  вик на модата и е хит в американските училища”, казва Такова. 

Техниката е закупена с пари от националната програма на МОН „Информационни и  комуникационни технологии в училище, като средищното школо е инвестирало около 1 400 лв. свои пари, а общата стойност на оборудването е 12 000 лв.  През изминаващата 2014 г. 22 училища в смолянска област  се класираха  по проект за купуване на информационни и  комуникационни технологии.   

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини