От х:

Днес в x:

Създателят на “Бързи и яростни 6” ще режисира третата част на “Стар Трек”

Третият филм от рестартираната от Джей Джей Ейбръмс филмова поредица “Стар Трек” се очаква да тръгне по кината през лятото на 2016-та година (когато се навършва половин век от дебюта на телевизионния сериал “Стар Трек”). Зоуи Салдана, Саймън Пег и Крис Пайн ще изиграят за трети път главните роли на Ухура, Скоти и капитан Кърк, а старта на снимките ще бъде даден след около половин година.

Поради ангажиментите си със седмия филм от сагата “Междузвездни войни” Джей Джей Ейбръмс се оттегли от режисьорския стол на “Стар Трек 3” и мястото му беше заето от сценариста на “Трансформърс” Роберто Орси.

Орси разработваше проекта в продължение на близо половин година, но само преди три седмици беше оповестено, че поради разногласия с началството на Парамаунт Пикчърс той се е оттеглил от режисьорската позиция. От Парамаунт реагираха бързо и малко по-рано днес бе оповестено името на режисьора, който е заменил Роберто Орси.

Официални източници от студиото разкриха пред сайта Deadline, че на режисьорският стол на “Стар Трек 3” ще седне 43-годишния Джъстин Лин, който е познат на киноманите най-вече с работата си по последните четири части от автомобилната екшън-поредица “Бързи и яростни”.

Както може да се очаква за момента не се разкриват подробни детайли за сюжета на “Стар Трек 3” и една от малкото потвърдени информации е, че за разлика от предишните две части действието на третия филм ще се развива изцяло в “дълбините на космоса”.

Джъстин Лин е подписал договора за режисура и работата по сценария е към своя край. Към вече потвърдените Зоуи Салдана, Саймън Пег и Крис Пайн се очаква да се присъединят още Карл Ърбън, Антон Йелчин и Закари Куинто (които в предишните ленти изиграха съответно ролите на медика Боунс, навигатора на кораба “Ентърпрайзис” Павел Чеков и заместник-капитана Спок).

Подобно на втората част “Стар Трек 3” ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат, а бюджета за снимки ще надвишава сумата от 150 милиона долара. Част от снимачния процес на лентата ще протече в Южна Корея.

До пролетта на 2015-та година ще стане ясно кои други актьори ще се присъединят към екипа на научнофантастичния екшън.


Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини