От х:

Днес в x:

Борисов: За сигурността на държавата сме единни

Да покажем, че сме единни и можем да си подредим държавата. Това е основната цел на визитата ми тук в Берлин, написа Бойко Борисов.
В профила си във Фейсбук премиерът обяснява:

"Затова съм с тримата ми вицепремиери, които са от различни политически партии, и с председателите на ГЕРБ и РБ, за да покажем, че ние сме единни, когато става въпрос за национални приоритети и за сигурността на държавата. Благодаря на всички българи, които ни уважиха тази вечер. Щастлив съм, че имахме толкова ползотворна дискусия."

На летище Тегел в Берлин ме посрещна почетен шпалир на Федералното канцлерство, написа вчера премиерът.

Днес Борисов ще се срещне с канцлера Ангела Меркел. Сред основните теми на разговора им ще е краят на „Южен поток“.

Администрацията на Меркел вече обяви визитата на Борисов и акцентира, че двамата ще разговарят за отношенията с Русия и ситуацията в България.

Борисов ще представи пред Меркел ново предложение за "Южен поток", което вече е обсъдено на заседание на кабинета в сряда.
Тогава премиерът предложи ЕС да финансира газов хъб (център) на входа на "Южен поток" на българска територия, от който руският газ да се разпределя към други страни.

Борисов ще бъде първият премиер с официална визита в Германия след преизбирането преди дни на канцлера за лидер на Християндемократическия съюз - за осми път.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини