От х:

Днес в x:

Германия изпраща войници в Северен Ирак

Федералното правителство в Германия иска да разшири помощта си в обучаването на кюрдските бойци в Северен Ирак и да получи за целта мандат от парламента.
Както съобщава вестник "Билд", позовавайки се на проект за мандат, предназначен за Бундестага, над 100 въоръжени военнослужещи от германската армия ще бъдат изпратени в Ирак, за да обучават там кюрдските бойци пешмерга за борбата срещу терористичните милиции "Ислямска държава", предаде ДПА, цитирана от БТА.

По данни на "Шпигел онлайн" понастоящем е планирано още в началото на 2015 г. няколко десетки военнослужещи да бъдат изпратени в Ирак. Според информационния портал федералното правителство е планирало да потърси прякото участие на парламента противно на първоначалните замисли.

В медийните съобщения се посочва също, че от отговорните ведомства трябва да се съберат днес и да обсъдят мисията в кулоарите на заседанието на кабинета в Берлин.

Бундесверът вече изпрати оръжие на кюрдските бойци пешмерга и обучи на място войниците как да боравят с тях.

В края на октомври проучвателен екип на федералното правителство замина за Ирак, за да извърши оценка на евентуална по-разширена военна мисия за обучение, допълва ДПА.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    мамка ви тъпа гейска
    0 0
    12:40, 11 дек 2014
    Хем ви боли,хем ви сърби.гейове.Няма велика Германия.ши ви ебът децата от тук нататък,запомнете,не вземете ли мерки,жална ви майка.2та световна ще ви се види като китка,пред това което ви предстои
  • 2
    Ма
    мамка ви тъпа гейска
    0 0
    12:43, 11 дек 2014
    Взимайте мерки срещу тази опасност,наречена ислям.ако не искате камила и магаре да ви духа по врата
Последни новини