От х:

Днес в x:

КАТ регистрира автомобила ни у дома срещу 13 лв.

Срещу 13 лева такса всеки българин вече ще може да извика екип от Пътна полиция, който да регистрира автомобила му на място вкъщи. Това става ясно от проект за промени в тарифата на таксите, събирани от МВР, която предстои да бъде приета от Министерския съвет, пише „24 часа”.

Досега имаше възможност единствено фирми да поискат автомобилите им да бъдат идентифицирани на място, но не и да бъдат регистрирани. С промените това се позволява и за физически лица. Единственото условие е автомобилът да се намира на постоянния адрес на собственика.

9 лв. ще е таксата на автомобил за идването на полицаите и идентифициране на колата. Още по 2 лв. на табела, или общо 4 лева, ще струва поставянето на номерата извън пункт за регистрация на КАТ, става ясно от проекта на вътрешния министър Веселин Вучков.

Същите суми ще плащат и фирмите, които викнат катаджиите да им регистрират автомобилите в седалището на компанията.

В тези такси на обща стойност 13 лв. обаче не са включени цените за издаване на регистрационен талон и на самите табели. Свидетелството за регистрация струва 9 лв. 30 лв. е цената на самите номера. 40 лв. пък ще е допълнителната такса, ако човек иска да регистрира колата си в пункт, който не обслужва района му по адресна регистрация, т.е. в друг град.

Новата тарифа намалява и цената за монтаж за номера на автомобилите наполовина. Таксата за тях, както и за бусовете и всички останалите четириколесни вече ще е 2 лв. на номер. Толкова досега се плащаше за моторите, мотопедите и мототриколките, а за автомобили таксата бе 4 лв. на монтирана табела. По новата тарифа високата такса остава само за камиони и автобуси.

МВР запазва на 7000 лв. таксата за регистрационен номер със свободно избрана комбинация от цифри и букви. Ако досега обаче надписът можеше да е напълно свободен, вече е въведено ограничение да е до 6 знака. Две от буквите остават запазени за обозначаване на областта, в която е регистрирана колата.

20 лв. ще струва вече таксата за удостоверение за внасяне в България на закупено в друга страна от ЕС лично оръжие, гласи пък друга промяна в тарифите

Read more: http://society.actualno.com/KAT-registrira-avtomobila-ni-u-doma-sreshtu-13-lv-news_63849.html#ixzz3KpRr6F48

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини