От х:

Днес в x:

Колона с хуманитарна помощ тръгва от Русия за Донбас

Колона на руското Министерство на извънредните ситуации трябва да достави днес хуманитарна помощ в Донбас. От ОССЕ не са забелязали движение на оръжие.
В събота високопоставен представител на министерството съобщи, че се очакваше колоната да тръгне днес към руската граница и след като премине през съответните митнически процедури да се отправи към Донбас, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Колоната се състои от над 100 автомобила, които трябва да доставят в източноукраинските райони, намиращи се под контрола на проруските сепаратисти, над 1200 тона хуманитарна помощ.

Основната част от товара са хранителни продукти, а също строителни материали за възстановяване на повредени сгради, както и матерали за "поддържане на работата на жизненоважни обекти в Донбас".

Това е вече осмата колона с хуманитарна помощ от Русия за Донбас.

ОССЕ: Не сме забелязвали движение на тежко въоръжение на граничните пунктове

Ръководителят на мисията на ОССЕ в руската Ростовска област Пол Пикар заяви, че наблюдателите на граничните пунктове „Донецк” и „Гуково” не са забелязали движение на тежко въоръжение през границата между Русия и Украйна, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция "Фокус".

Изявлението бе направено, след като по-рано Киев обяви, че от Русия към Украйна се придвижват танкове, ракетни установки и камиони с войници.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини