От х:

Днес в x:

Пътят Чепеларе-Соколовци вече е готов

Рехабилитацията на 14 км от път ІІ-86 Чепеларе – Соколовци приключи, съобщават от АПИ.

В основния ремонт на участъка, който преминава през един прохода Рожен в Родопите , са инвестирани над 10 млн. лв., съобщи Николина Чапанова, директор на дирекция „Изпълнение на проекти по ОПРР и програми за ТС на ЕС“ в АПИ. Проектът е финансиран по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 г.

През второкласния път Чепеларе – Соколовци преминава тежкотоварният трафик, пътуващ между областите Смолян и Пловдив, от общините Смолян, Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и Баните. Отсечката осигурява, както връзката с курорта „Пампорово“, така и с бъдещия гранично контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти. На обекта е положена нова пътна настилка, подобрена е отводнителната система на пътя, изградени са нови подпорни и укрепителни стени, монтирана е нова стоманена предпазна ограда. Пътният участък е с нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, съобщи инж. Христо Петров, началник на отдел „Координиране на проекти, финансирани по ПТСЕС“.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД „СОКОЛОВЦИ 2013“, в което участват „Интегрирани пътни системи“ АД и „Инфраструктурна компания“ АД. Договорът за строително-монтажните работи е на стойност 9 778 037 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществява от „ЕЖИС БЪЛГАРИЯ“ ЕАД. Предстои той да бъде приет от Държавната приемателна комисия.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини