От х:

Днес в x:

“Ислямска държава” е привлякла 550 души от Германия

Броят на германските граждани, сражаващи се в редиците на организацията "Ислямска държава" в Сирия и Ирак се е увеличил рязко до около 550 души. Близо 180 от тях вече са се върнали в страната, съобщава ръководителят на контраразузнаването в интервю, публикувано в неделя.

"Загрижени сме от високия брой на заминаващите особено през последните 6 седмици. Броят им се увеличава", казва Ханс-Йорг Масен през "Велт ам Зонтаг".

"Досега сме преброили 550 души", допълва той, а "Ройтерс" припомня, че предишните официални данни бяха за 450 души. Според Масен около 60 от тях са били убити в сражения и поне 9 са извършили самоубийствени атентати. "Това е тъжният успех на ислямистката пропаганда", допълва той.

По думите му Германия, като участник в коалицията срещу "Ислямска държава", е естествена мишена за завръщащи се екстремисти, както и за ислямистката сунитска мрежа "Ал Кайда".

В една от поредните операции срещу джихадисти миналата седмица властите в Германия арестуваха 9 души, заподозрени в подкрепа за войнстващи групирорвки в Сирия.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини