От х:

Днес в x:

Facebook променя политиката си за лични данни

Facebook обновява своята политка за личните данни на потребителите. Социалната мрежа ще въведе нови софтуерни инструменти, които да помагат на потребителите в управлението на достъпа до личните им данни от страна на рекламите.

Документът е значително скъсен и разчита повече на конкретиката и реогранизрането на правилата. Въвежда се и помощникът "Privacy Basics", който предлага на потребителите директен достъп до настройки като кой може да вижда публикациите им и да ги харесва, кой може да ги коментира, да вижда снимките им и т.н.

Онлайн изданието Re/Code отбелязва и две по-съществени промени. Първата отваря вратата на Facebook за въвеждане на платформа за разплащания вътре в социалната мрежа. Тя ще позволи покупки в приложенията и игрите, дарения.

Втората промяна е уточняване за какво още се събират данните за местоположението на потребителите. А именно - за реклами. "Например, в бъдеще, ако решите да споделите къде се намирате, може да видете менюта от ресторанти наблизо или ъпдейти от приятели, които се намират в този район", казват от Facebook в блога си. Информацията може да се събира посредством GPS, Bluetooth, WiFi и безжични мрежи.

Обновяването на правилата е част от стратегията на компанията. Тя обяви, че планира да започне да предлага функциите за локализирани реклами в повече държави. Досега те бяха налични само в САЩ.

В приложенията на Android и iOS, както и в уеб-версията на Facebook, има и опции за деактивиране на възможността за проследяване на местоположението и/или използването му за реклами. Освен това вече настройката автоматично ще важи за всички устройства, от които потребителят използва Facebook, а не само от това, от което я е деактивирал.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини