От х:

Днес в x:

Ген. Брийдлав от София: Силното НАТО започва у дома

Ръководителят на Съюзното командване по операциите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав няма да има изявления с властите ни при посещението си в София.
Американският генерал е в столицата ни от вчера, но официалната му програма започна тази сутрин с церемония и полагане на венец пред паметника на Незнайния войн, предаде БНР.

От Министерството на отбраната съобщиха, че по искане на генерала той няма да говори пред медиите нито след срещата с министъра на отбраната Николай Ненчев, нито след разговора с началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Официално няма съобщение дали генералът ще има срещи и с президента и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев или с новоизбрания премиер Бойко Борисов.

"Силната отбрана и силният Алианс започват у дома. Нациите трябва да са ангажирани с инвестициите, които правят войските им съвместими с НАТО, способни и обучени", каза ген. Брийдлав на въпрос по време на публичната си лекция пред Атлантическия клуб в България, предаде БТА.

Според него е важно не само да се инвестира, но и да се подготвят страните заедно.

Той коментира, че в Уелс (срещата на върха на НАТО в Уелс - бел.ред.) е видял силен ангажимент на отделните нации да прекратят снижаването във военните разходи и да започнат програма да ги повишават в опит да достигнат два процента.

"Важно е всички страни-членки да помнят, че тези инвестиции са важна част от това да останат съвместими и част от Алианса, за да могат да допринасят към него", заяви ген. Филип Брийдлав.

Преди ден той заяви в Неапол, че споразумението за спиране на огъня между украинското правителство и сепаратистите е само на думи и насилието продължава ден след ден.
По-рано коментира, че Русия укрепва базите си на анексирания от нея Кримски полуостров, но не е ясно дали разполага там ядрено оръжие.

Преди това Брийдлав заяви, че руските военни набези в небето над Европа стават все по-провокационни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ot
    Ot 4ujbina
    1 0
    18:02, 12 ное 2014
    Rusia si e vav svoita strana, ti kakvo pravi6 tuk podpalihte polovinata sviat ne vi li stigah
Последни новини