От х:

Днес в x:

Убиецът на Осама бин Ладен разкри самоличността си

Морският пехотинец, който уби Осама бин Ладен в операция в Афганистан на 11 май 2011 г., разкри самоличността си. Той се казва Роб О`Нийл, съобщи британското издание "Дейли мейл".

Специалният боец О`Нийл е на 38 години, ветеран с 16-годишна служба и множество отличия. Той напуснал армията наскоро, преди изтичането на назначението му, което го лишава от редица социални облаги. Някои анализатори предполагат, че по тази причина О`Нийл търси публичност сега. Участвал е и в телевизионни реалити-програми.

В интервю пред "МейлОнлайн" баща му Том казва: "Хората ме питат дали не се притеснявам, че "Ислямска държава" ще дойде и ще ни хване, защото Роб стана публично известен. Аз отговарям: "Ще нарисувам голяма мишена на входната си врата и нека заповядат!""

От няколко дни американската телевизия "Фокс Нюз" рекламира предстоящо ексклузивно интервю с боеца, в което да разкрие неизвестни досега детайли от операцията, но "Дейли мейл" избързаха с разкритията. Командването на специалните части отказа коментар по повод самоличността на интервюирания бивш "тюлен" и заяви, че ще излезе с позиция след излъчването на интервюто. "Фокс" се очаква да пусне материала на 11 и 12 ноември. 

 

Източник: http://www.standartnews.com/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини