От х:

Днес в x:

Британец разпознал сина си сред палачите в ИД

Британец твърди, че синът му - студент по медицина, е сред членовете на отряда на "Ислямска държава", който е обезглавил сирийски войници в пустинята.
Ахмед Мусана смята, че е разпознал 20-годишния си син Насър Мусана във видеозаписа, съобщаващ за екзекуцията на американския заложник Питър Касиг, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В клипа се вижда група от 16 джихадисти, обезглавяващи сирийски военниq за които се твърди, че са пилоти и офицери, лоялни на президента Башар ал Асад.

"Не съм сигурен, но този човек прилича на сина ми. Той трябва да се страхува от Аллах затова, че е убива хора. Как смята той да се изправи пред Аллах, след като убива хора", каза Ахмед Мусана пред в. "Дейли мейл".

ИД досега публикуваха записи с обезглавяването на двама американски и двама британски заложници.

На тези кадри се виждаше маскиран и облечен в черно джихадист, размахващ нож и говорещ с британски акцент, който британските медии нарекоха Джихади Джон.

В новия запис повечето от екзекуторите са без маски, а мъжът, за който се твърди, че е Насър Мусана, стои редом до Джихади Джон.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов днес заяви, че има голяма вероятност френски гражданин да е участвал пряко в обезглавяването на сирийски затворници от „Ислямска държава”, предаде АФП, цитирана от "Фокус".

„Това може да е Максим Ошар, роден през 1992 г. в Северозападна Франция и заминал за Сирия през август 2013 г. след престой в Мавритания през 2012 г.”, заяви министърът във връзка с видео, в което джихадистите поемат отговорност за убийството на Питър Касиг.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    БАЙ МОМЧИЛ
    1 -1
    22:47, 17 ное 2014
    Ебахти и британеца с резняшко име.колкото нашите ц***** са българи по европа...
Последни новини