От х:

Днес в x:

Сноудън не е зарязвал приятелката си, живеят заедно в Русия

Бившият служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън не е изоставил приятелката си, както твърдяха злите езици. Напротив – двамата живеят заедно в Русия. Това разкри нов документален филм за човека, който показа на света мащабите на подслушването, извършвано от щатските тайни служби.  

Документалната лента на режисьорката Лора Поитра бе предствен в края на миналата седмица на филмовия фестивал в Ню Йорк. Тя показва, че Линдзи Милс, която е със Сноудън от 10 години, живее с него в Русия. На някои от кадрите се вижда как двамата готвят заедно. Това опровергава слуховете, че информаторът е зарязал Линдзи, когато е избягал от САЩ.

„Те живеят в спокойна домашна атмосфера. Едуард обича приятелката си. Не е вярна представата, че животът му е мрачен и тъжен”, казва Глен Грийнуолд, журналистът, публикувал разкритията на Сноудън.

Линдзи Милс е балерина. Тъй като Сноудън се опитва да пази личния си живот от хорските очи, тя никога не е давала интервюта. Самият Едуард получи убежище в Русия през юли 2013.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини