От х:

Днес в x:

Каналджии докарват бежанци до входа на София

В последните дни полицията в София е задържала десетки бежанци, влезли у нас с помощта на каналджии до входа на града.
Най-често нелегалните имигранти са изоставяни в района на квартал "Дружба" или близо до началото на магистрала "Тракия", предаде БНР.

Каналджиите карат нелегалните имигранти - основно сирийци и афганистанци, през нощта. След като ги оставят в началото на града, те сами си наемат такси, за да стигнат до някой от хостелите в центъра на София.

За последното денонощие са открити седем чужди граждани. Предните дни обаче бройката е била по около 20-30 души дневно.

Преди дни полицията в София откри близо 100 бежанци в хотели и хостели, основно в района на жп гарата и околните улици.

Всички влизащи нелегални имигранти у нас се проверяват от МВР и ДАНС.

До момента не са открити хора на групировката "Ислямска държава", твърдят източници на вътрешното министерство пред БНР.

Задържаните нелегални имигранти се отвеждат в дома в Бусманци, след което се разпределят в някое от местата за настаняване на бежанци.

Нова, по-голяма бежанска вълна се наблюдава в България, съобщи наскоро зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Васил Върбанов. Над 1000 души са регистрирани у нас за септември, обяви той..

Увеличава се броят и на нелегални бежанци, заловени на ГКПП "Дунав мост" на път за Западна Европа.

В рамките на около 2 месеца са задържани първоначално 27 души, после 35, а при последния случай са задържани 54 души на границата – най-голямата група досега, отчитат от Русенската прокуратура. Оттам настояват за своеобразен буферен център за временно настаняване на нелегални бежанци, заловени в опит да преминат градицата.

Наскоро германски вестник писа, че американското разузнаване прихванало запис на борците от "Ислямска държава", които обсъждали план, според който техни бойци, представяйки се за бежанци, да проникнат от Сирия в Турция и оттам в Западна Европа.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ам,4е те няма да ти кажат,аз съм ислямист,те вси4ки до един,са потенциални терористи.какво се правите на неощипана мома.или 4акате да стане непоправимото
Последни новини