От х:

Днес в x:

Димитровград поиска сградите на закритата Професионална гимназия Капитан Петко Войвода

Община Димитровград стартира процедура за придобиване на имуществото на бивщата професионална гимназия "Капитан петко войвода" в Димитровград

Община Димитровград поиска от държавата сградите на закритата вече Професионална гимназия "Капитан Петко Войвода". За целта днес бе прието решение на Общинския съвет за придобиване на недвижимите имоти като учебни сгради, общежитие, физкултурен салон, работилница и др. С него се възлага на кмета на Общината да осъществи процедурите по придобиване и сключване на договорите.

И тази точка не мина без дебати в зала "Гросето" днес. Началото постави съветникът Тодор Тодоров, който предложи вносителят Иво Димов да оттегли докладната си. Мотивът- да се проведат срещи в комисията по образование, за да се уточни за какво да бъде използвана базата на бившата вече гимназия. Тодоров бе на мнение, че няма ясна концепция и докладната не е наложителна в този момент.

На противоположното мнение бе градоначалникът Димов, който посочи, че в момента е нужно да стартира процедурата по придобиване на имуществото. Едва по-късно ще се обмисля предназначението на сградите. Сред идеите са рехабилитационни центрове, старчески домове, други социални нужди. Ще се търси финансиране и по европрограми.

Подчертано бе, че сега целта е да се избегне разрушаване и ограбване на имуществото на  бившия минен техникум. Решението бе прието с гласовете на 24 общинари, 6 гласуваха "Въздържал се".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини