От х:

Днес в x:

ПГ Проф.д-р Асен Златаров приключи свой ТВ проект

Финална инициатива осъществиха участниците в проект „Часът на моето училище, професия, бъдеще” – TV „Химията”, който се реализира през изминалата година в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”

Финална инициатива осъществиха участниците в проект „Часът на моето училище, професия, бъдеще” – TV „Химията”, който се реализира през изминалата година в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”.  TV „Химията” бе създадена благодарение на програмата на община Димитровград „Димитровград на младите”.

С отпуснатите от общината средства бе дооборудвано училищно телевизионно студио, в което учениците от бившата ПГХХТ записаха 4 новинарски предавания и осъществиха множество записи, свързани с рубриките в училищната телевизия. Стана ясно, че са създадени 4 филма за училищата, които са изявили желание да се включат в проекта: ОУ „Ал. Константинов”, ОУ „В. Левски”, с. Ябълково, ОУ „П. Славейков” и ПМГ „Ив. Вазов”.

Също така са направени и рекламни клипове за фирми работодатели. Всички продукти на TV „Химията” могат да бъдат видeни на сайта на телевизията (tvscool.eu) Присъстващите на финализирането на проекта имаха възможност да изгледат 25 минутен филм, наречен „Филм за Филма”, защото в него телевизионерите разказват за пътя, който са изминали и предаванията, които са осъществили. Първата част на „Филм за Филма” бе представена на 7-мия областен форум на клубовете за извънкласни дейности и бе награден със специална награда в категорията „Филм”.

За финализирането на проект „Часът на моето училище, професия, бъдеще” – TV „Химията” бяха раздадени и наградите на най-добре представилите се участници в обявения конкурс „Училище на бъдещето”. Оказа се, че най-малката участничка - Йоана Петкова от ОУ „Пенчо Славейков”, печели 3-то място за рисунка. Първо място в същата категория бе присъдено на Мария Кирева от ОУ „Ал. Константинов”. В категорията „Видеоклип” призьор стана алековецът Добромир Зафиров, а 1-во място за цялостен медиен продукт спечели Микаела Димитрова също от ОУ „Ал. Константинов”.

Янка Гочева, директор на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, благодари на колегите, които са работили с участниците в конкурса, както и на самите участници и им пожела поредица от успехи. На финала г-жа Шаркова, която бе гост на инициативата, напомни на присъстващите, че проектът „Часът на моето училище, професия, бъдеще” – TV „Химията” може и да приключва, но програма „Димитровград на младите” продължава да се финансира и очаква нови проектни предложения от младите хора на града ни.

В категорията „Видеоклип” призьор стана алековецът Добромир Зафиров

1-во място за цялостен медиен продукт спечели Микаела Димитрова също от ОУ „Ал. Константинов”
Водещите на финалната инициатива
Проявата се проведе в зала "Гросето"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини