От х:

Днес в x:

Осветиха новото знаме на единствената професионална гимназия в Димитровград

Архиерейски наместник Георги Тодев освети новото знаме на единствената вече професионална гимназия в Димитровград

Учебната година бе тържествено открита днес и в единствената вече професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Празникът започна с освещаване на новото знаме на гимназията. То е червено, с новото лого на училището от едната страна и герба на България и името на гимназията от другата.

Преди старта на учебната година бяха избрани новите знаменосци и учениците, които ще изнесат националния флаг, като избраните ученици са поравно от двете обединени училища.

Директорът на професионалната гимназия Янка Гочева откри тържеството с „Добре дошли!“ към всички ученици и им пожела ползотворна работа и да се чувстват у дома си. Стана ясно, че тази година в училището ще се обучават ученици в 13 паралелки по 5 специалности, като деветокласниците са 3 паралелки с 4 специалности.

„Променяме настоящето, за да изграждаме бъдещето“, заяви в словото си ръководителят на учебното заведение. 

Да се стремят да получават колкото може повече знания от своите учители, защото само придобитите знания и умения ще им дадат възможности за реализация не само в региона и страната, но и извън нея, пожела на учениците шефът на местния парламент Стефан Димитров, който бе гост на тържеството.

По традиция към деветокласниците се обърна и единадесетокласник, за да ги приветства и заяви от името на по-големите ученици, че трябва да са спокойни и да се чувстват сред приятели. След като би първият учебен звънец за годината, всички се отправиха към класните стаи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В училището ще се обучават ученици в 13 паралелки по 5 специалности, като деветокласниците са 3 паралелки с 4 специалности.
Директорът на училището Янка Гочева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    възмутен
    5 -2
    08:12, 16 сеп 2014

    НАЙ-НАКРАЯ УСПЯХА ДА УНИЩОЖАТ НАЙ-ДОБРОТО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ В ГРАДА!!! Местните управници съвместно с РИО започнаха действия в тази посока още през 2004г., но тогава не успяха. През 2007г. пробиха с "троянския кон ПГСС" и неговата директорка успя да "изгони"голяма част от учителите. Тази година местното величие Стефан Димитров и бившата шефка на РИО Мариела Златева подписаха "смъртната присъда" на ПГ!!! Учителите унизени по най-долен начин! Ограбването и започна още през лятото. ЩЕ ВИДИМ СЛЕД ВРЕМЕ, КОЙ ЩЕ СТАНЕ СОБСТВЕНИК НА АПЕТИТНОТО МЯСТО И СГРАДИ НА БИВШАТА ПГ??? Едно хубаво училище беше унищожено в резултат на политически интриги и кадруване!!!
Последни новини