От х:

Днес в x:

Бареков: Борисов върна рекета срещу бизнеса

Назначението на  Ваньо Танов  като директор на Агенция „Митници”  показва, че влиянието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в служебния кабинет е много голямо и не може да бъде скрито, смята председателят на ББЦ Николай Бареков.
 Според него Ваньо Танов под натиска на бившия премиер Бойко Борисов е принуждавал служителите си в данъчното ведомство да прекратяват данъчни проверки на производители на спиртни напитки и сега дължи отговор за постъпките си на обществото. 

„Защо се превърна в маша за рекет на г-н Борисов? Защо предишният парламент потули истината за това имало ли незаконно варене на спирт във фабриката, чиято проверка е спряна след уговорката между Борисов и Георги Първанов? Защо депутатът от ДПС Йордан Цонев замълча и позволи случаят да бъде потулен в парламентарната комисия, която беше направена да разследва точно тези обстоятелства?“, пита Бареков. 

Той настоява за реакция от страна на Протестна мрежа, Реформаторския блок и БСП във връзка с назначението на Танов. 

„Ще приемем ли ние, хората от опозиционните партии и гражданското общество, подобни корупционни скандали да бъдат замитани от политическия елит с назначения по високите етажи? Нека г-н Танов излезе пред обществото и потвърди автентичността на записа с г-н Бойко Борисов, за да стане кристално ясно, че беззаконието и рекетът тропат на вратата“, настоява лидерът на ББЦ.


Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини