От х:

Днес в x:

Цвета Караянчева начело на листата в Кърджали

Няма общинска структура на ГЕРБ в страната, която да не е предложила Бойко Борисов и Цветан Цветанов за депутати, съобщиха от партията. С най-много - с по 264 номинации, колкото са общините в страната, са отличени двамата.

Изтече срокът за провеждане на общинските събрания и списъците с кандидат-депутатите на ГЕРБ вече пътуват за столицата. Изпълнителната комисия обаче ще започне обсъждане на имената и редене на листите след 15 август. Последен ще има думата Бойко Борисов. Той ще прецени много внимателно не само водачите на листи, но и първите петима в тях, а на места и първите седем. След 5 октомври се очаква част от депутатите на ГЕРБ да отидат в изпълнителната власт, а на тяхно място да постъпят следващите.

От партията твърдят, че не се страхуват от преференциите, които ще се прилагат на тези избори, защото електоратът на ГЕРБ не преподреждал листи. Това наистина пролича на евроизборите.
Почти две трети от водачите на листи ще бъдат доказани вече имена в парламента и министри от бившия кабинет на Борисов. На определени места обаче се търсят нови лица, които да дадат енергия на кампанията и да помирят враждуващите лобита в региона. Такива са Пазарджик и София-област. През последните месеци имало наплив за приемане на нови членове, разказват депутати.

В листите на ГЕРБ по традиция ще се запази гражданската квота, но по този начин нямало да се вкарват на избираеми места „парашутисти“, твърдят от ръководството на партията. От тази квота и досега бяха издигнати Вежди Рашидов и Лиляна Павлова, която не е партиен член. Някои от кандидатите обявили, че няма да се кандидатират, ако ГЕРБ реши да прави коалиция с ДПС, и това също била една от причините Борисов да откаже актуализация на бюджета, за да не го пришиват към движението. Рашидов вече е заявявал в парламента, че ако го видим да се маха от листите на ГЕРБ, значи се задава коалиция с ДПС.

Ако лидерът не оглави листата,
Менда ще е водач в Пловдив

Освен в столицата Бойко Борисов ще води листа на още едно място, но не е решил. Ако се откаже от Пловдив, където бе водач миналата година, там начело застава Менда Стоянова.

Под въпрос са Благоевград и Велико Търново, защото Цветанов още не е съобщил дали отново ще оглави депутатската класация там. Във Варна води Лиляна Павлова, в Бургас - Ивелина Василева, в Хасково - Делян Добрев, в Русе - Пламен Нунев, в Сливен - Десислава Танева, в Плевен - Цецка Цачева, в Добрич - Румен Иванов, в Силистра - Стефан Господинов. Със сигурност начело на листата в Кърджали остава Цвета Караянчева. Най-вероятно водач за Кюстендил ще бъде Кирил Калфин.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини