От х:

Днес в x:

Прокуратурата призова част от подателите на сигнала срещу Василев, Пеевски и Бареков

Прокуратурата е призовала част от подателите на сигнала срещу банкера Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и бившият телевизионен водещ Николай Бареков. Това са Иво Божков, Николай Стайков и Владо Руменов.

Затова първоначално съобщиха те през социалните мрежи, а информацията беше потвърдена пред "Дневник" от прокуратурата. 

Те ще бъдат разпитвани във връзка с частта от сигнала срещу Цветан Василев, научи "Дневник". Преди няколко седмици, 12 души от управата на Корпоративна търговска банка (КТБ) и служители бяха разпитани във връзка със сигнала. Малко след това банката затвори и поиска специален надзор от БНБ, а прокуратурата започна разследване срещу подуправителя на БНБ Цветан Гунев. КТБ ще бъде отворена отново на 21 юли.

Цветан Василев досега не е разпитван, защото не е в България.

Призоваването на подателите беше очаквано, но прави впечатление, че то е направено от Столичната следствена служба, която се оглавява от Петьо Петров и в която ако не беше депутат щеше да работи именно там.

Преди две седмици главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че според междинни резултати на Националната агенция по приходите (НАП) Ирена Кръстева, майка на депутата от ДПС, има неплатени данъци. 

Проверката срещу бившия телевизионен водещ и настоящ председател на България без цензура - Николай Бареков все още чака назначените данъчни ревизии.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини