От х:

Днес в x:

Борисов връща депутатите си в НС

Готов съм в сряда да влезем и да гласуваме няколко закона, нека дадат списък. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде знак, че следващата седмица депутатите му ще прекратят бойкота си и ще влязат в пленарната зала, за да се приемат неотложни законодателни промени. Той поясни, че ще предприеме тази стъпка, за да не бъде упрекван после, че спъва ключови за страната решения.

Миналата седмица парламентът така и не можа да се захване с ефективна работа заради отсъствието както на депутатите от ГЕРБ, така и от „Атака”. Това накара парламентарния шеф Михаил Миков да излезе с остро критично изявление, в което заплаши, че блокирането на работата на НС ще има тежки последствия за страната, включително и финансови.

„Кворумът е задължение на управляващите, иначе ако имахме кворум, ние щяхме да сме управляващи като първа политическа сила”, отговори вчера Борисов на упрека пред радио К2. Той обаче изрази готовност да участва във вторник в евентуални консултации за набелязване на неотложните закони, които да приеме Народното събрание, преди да се разпусне.

Източник: http://www.klassa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини