От х:

Днес в x:

Намериха мъртви тримата изчезнали израелски младежи

Израелските сили за сигурност са намерили труповете на тримата тийнейджъри, които изчезнаха безследно на Западния бряг по-рано този месец.
Гилад Шаер, на 16 години, Еял Ифрах, на 19 години и Нафтали Френкел, на 16 години, който има израелско-американско гражданство, изчезнаха, докато пътуваха на автостоп към дома си, късно вечерта на 12 юни. Никой не чу нищо за тях оттогава.

Телата са били открити заровени на полето, близо до село Халхул, северно от Хеброн. Група доброволци, участващи в издирването на младежите, забелязали, че някакви растения сякаш не били на мястото си, изкоренили ги, преместили няколко камъка и намерили телата.

Израелският заместник-министър на отбраната Дани Данон обвини Хамас, че е убил младежите и обеща Израел да изкорени палестинското движение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Израелците имат волята и необходимата решителност, за да изтърпят изпитанията на една дълга операция, целяща изкореняването на Хамас", заяви Данон.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че палестинското движение Хамас скъпо ще плати за смъртта на тримата израелски младежи. В разпространеното изявление на премиера се казва, че Хамас носи вината за смъртта на тримата ученици, които са били "отвлечени и хладнокръвно убити от диви зверове".

Военната операция за издирване на похитителите на тримата тийнейджъри на Западния бряг на река Йордан ще продължи, обявиха израелските власти.

Хамас предупреди в отговор Израел, че всяка ескалация на напрежението или война ще отвори вратите към ада.

"Ако окупаторите се впуснат във война или в ескалация на насилието, те ще отворят за себе си вратите на ада", каза говорителят на Хамас в ивицата Газа Сами Абу Зухри.
Той постави под съмнение израелската версия, че тримата младежи са били отвлечени от Хамас в ивицата Газа.

"Това е един отвратителен и непростим терористичен акт, извършен срещу юноши. Великобритания застава до Израел в нейните опити да изправи на съд отговорните лица", се казва в изявление на британския премиер Дейвид Камерън.

Френският президент Франсоа Оланд осъди с най-твърди думи "подлото убийство" на тримата израелски тийндейжъри.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини