От х:

Днес в x:

Пеевски: Василев плаща на австрийски полицаи и медии

Депутатът Делян Пеевски определи атаките срещу него като турски сериал и обвини Цветан Василев, че плаща на вестници и полиция във Виена, за да го злепоставя.
„Нямам абсолютно никаква комуникация с лицето Цветан Василев от месеци и това може лесно да се докаже. В момента се прожектира един пошъл турски сериал за отклоняване на вниманието. Крадецът вика дръжте крадеца, или по-скоро Убиецът вика - дръжте убиеца!”, лаконичен бе Пеевски в интервю за агенция ПИК, през която главно предава посланията си.

Повод за изявата му е интервю на Цветан Василев за австрийския „Дер Щандард”, в което банкерът твърди, че Пеевски го е заплашвал с SMS и че е поръчал убийството му срещу 5 милиона долара. Вестникът пише, че е била отправена молба за издаване на заповед за арест на Пеевски.
Българските компетентни власти отрекоха да са получавали такова искане.

Според Пеевски, Василев действа първосигнално и банално. Отклонява обществения фокус от изнесените по медиите факти за източване на КТБ към свързани с него фирми. Става дума за суми от милиард и нещо – както виждате, банката е пред национализация. Вместо да се върне и да даде честно всички отговори тук, пише сценарии за сериалчета във Виена с неговите платени приятелчета клакьори, категоричен е депутатът от ДПС.

Миналата седмица БНБ сложи под специален надзор КТБ, чийто мажоритарен собственик е Цветан Василев, а вчера направи това и с нейна дъщерна банка - "Креди Агрикол - България" (от групата на КТБ).

Под приятелчета-клакьори Пеевски визира Ернст Гайгер, който по думите му е „шеф на 3-и отдел във Федералната криминална полиция на Австрия, близък приятел на международния аферист Барак Алон".

"Алон, Гайгер и Василев пишат сериали, живеят в сериали, продуцират сериали. Призовавам го да си дойде най-после, стига се е крил като мишка. Да дойде и да каже на българския народ - къде са парите му!”, казва още Пеевски.

Той определя статията в „Дер Щандард” като клевета и добавя:

„Първо нека ви кажа защо тези клевети излизат точно в „Дер Щандард”. Авторът на статията Маркус Бернат е близък с Василев. Самият Василев се е хвалил по мои сведения, че плаща на този Маркус заплата от 15 000 евро на месец, представяте ли си?, попита Пеевски.

Той призова да се провери колко пъти Маркус Бернат е бил на гости на Цветан Василев в България.

Разбирате ли – това са негови служители на заплата! След малко ще подам сигнал до прокуратурата за набеждаване в престъпление - заговор за убийство, срещу всички гореспоменати лица – Василев, Гайгер, Бернат, категоричен бе Пеевски.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини