От х:

Днес в x:

Нов зам-министър на финансите, Кирил Желев пенсиониран

Премиерът Пламен Орешарски освободи Кирил Желев като заместник-министър на финансите във връзка с подадена от него молба за пенсиониране, съобщиха от МС.
На длъжността беше назначен досегашният заместник-изпълнителен директор на Националната агенция по приходите Георги Търновалийски.

Кариерата на считания за ковчежник на БСП Кирил Желев претърпя голяма динамика през последната година. Първоначално той бе спряган за министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски. Впоследствие през септември бе назначен за шеф на Агенция Митници но изкара на поста само месец. През октомври бе назначен за зам-министър на финансите. Кариерата му обаче приключва с пенсиониране.

Георги Търновалийски бе кандидат за кмет на Пловдив на последните местни избори. Според запознати той е близък до бизнесмена и общински лидер на БСП Георги Гергов.
Търновалийски е роден през 1963 г., а в пловдивското подразделение на НАП влиза през 1991 г., през 2006 г. става и директор.

Още миналата година Търновалийски заяви, че ще е по-полезен като директор на централната структура на данъчните в София, но щял да се съгласи и на зам.-министерски пост в Министерството на финансите при Петър Чобанов.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини