От х:

Днес в x:

Разкриха изнесен център на Спешна помощ, обслужващ северната част на Димитровград

Изнесеният център на Спешна помощ се помещава на бул."Д.Благоев" №9

Изнесен център на Спешна помощ започна работа от днес в северната част на Димитровград. Той се помещева на бул."Д.Благоев" №9 в където се намираше общинско кабелно радио преди години.

Центърът е сформиран за да поеме сигнали за неотложни случай в северната част на града, както и в кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево.

Заради разрушаването на ЖП надлеза се удължава пътя на линейките, които трябва да преминат през Околовръстния път, за да стигнат до кварталите от другия край на река Марица.

12-часови дневни дежурства ще дава по един мециниски екип, разказа шефът на ЦСНП -Хасково д-р Петя Радева, която дойде днес в Димитровград.

Мединиските лица и шофьорите, работещи в Спешния център в МБАЛ "Св.Екатерина" ще се редуват на работа в изнесения център. На разположение те имат и линейка, която е от резервните на ЦСНП -Хасково. Така общия брой на тези коли в Димитровград стават три.

От изнесения център екипите ще поемат сигнали за различни спешни случай. Медицинска помощ в този център няма да се оказва, освен с изключение на замерване на кръвното налягане.

"Нищо не струва на Общината сформирането на такъв изнесен екип", коментира и кметът Иво Димов. Мястото е избрано, защото е близо до главна пътна артерия и има подходящ паркинг за линейките.

Засега помещението, което е общинско жилище се ползва със заповед. На сесия на Общинския съвет в края на месец юни ще бъде предложена докладна, с която се предлага да се отдаде безвъзмездно жилището за ползване на ЦСМП-Хасково.

Помещенията на изнесения център разпологат с една кушетка и санитарен възел
Шефката на ЦСНП-Хасково д-р Петя Радева и кметът Иво Димов
Линейката, с която ще разполага спешния център е оборудната със всичко необходимо, увери д-р Радева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини