От х:

Днес в x:

Кърваво меле в къщата на духовете

Къщата на духовете стана арена на кърваво меле снощи

Кърваво меле в изоставена къща в Димитровград завърши с тежка черепно-мозъчна травма за мъж, който с опасност за живота е приет в хасковското Интензивно в малките часове тази сутрин. До резултатът се е стигнало след зловредна комбинация от 4-ма клошари и литър ракия. Карето си намерило терен, изоставена къща на ул. Ангел Кънчев, близо до църквата „Свети Димитър“ и седнало на разпивка вчера надвечер.

Честите глътки от скоросмъртницата обаче разпалили страстите. По някое време започналата като приятелска дружинка, се разцепила на враждуващи лагери, които започнали интензивно да се псуват и ругаят.

В разгара на крамолата трима от пиячите на възраст 32, 42 и 47 години се обединили и започнали да налагат с каквото им падне опонента си на 40 години. След известно време потърпевшия спрял да мърда а според очевидци бързо изтрезнялата компания го повела към Хасково. Биячите са задържани за 24 часа по образуваното досъдебно производство. Състоянието на потърпевшия е сериозно.

При подобна комбинация, клошари и алкохол, в Хасково изгоря подобно свърталище на ул. Враня №8 в центъра на града. Там дори бяха откривани трупове.

Що се отнася до мястото в Димитровград, това не е първият инцидент там, свидетелстват хора от квартала. Огромната къща на ъгъла на „Ангел Кънчев“ и „Гоце Делчев“ се руши от години заради неразбирателство на собствениците й. Единият искал да я продава, другият не давал. Докато се точела имотната сага, къщата станала свърталище на клошари, наркомани и всякакви неидентифицирани субекти, заради което местните я наричат „къщата на духовете“. Имота наистина е огромен, а на няколко пъти се е случвало в него да се губят деца, свидетелстват хора от квартала. С клошарите нямали проблеми, но ги виждали всеки ден да отскачат до близкия магазин за ракия. Понякога се биели и идвала патрулка и така продължавало от години. Макар и занемарена, къщата не е в графата на опасните сгради в Димитровград.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини